13.09.2019. Hrvatska: Ekspanzija droge za najbogatije

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

Tekst vijesti: Više puta je naglašavano da su novopojavne droge na tržištu jedan od najvećih izazova za sve one koji u kontinuitetu rade na smanjenju stope zloupotrebe PAS. Jedna od takvih, novopojavnih droga na tržištu je Adrenokrom, koja se smatra veoma snažnom supstancom, dostupnom samo za najbogatije građane. Adrenokrom je proizvod oksidacije adrenalina (epinefrin, norepinefrin), koji je hemijsko jedinjenje molekulske formule C9H₉NO₃. Vrlo vjerovatno, radi se o trenutno najskupljoj psihoaktivnoj supstanci na svijetu.

Psihoaktivni efekti adrenokroma mogu uključivati ​​euforiju, konfuziju, promjenu u mišljenju, nedostatak rasuđivanja, loš uvid i nesposobnost koncentracije, a najvažniji efekat zbog kojeg ga elita koristi, je prividna snaga i osećaj beskrajne nadmoći nad drugima. U cjelokupnoj priči oko ove supstance, najdramatičnije je to kako se ona dobija. Dobija se iz ljudskog tijela na specifičan način.

Naime, potencijalna žrtva iz koje se uzima adrenalin je dijete koje je zlostavljano, čime se povećava količina adrenalina koja teče kroz tijelo tog djeteta. Potom dolazi do ubistva tog djeteta, a adrenokrom se sakuplja iglom i špricem iz podnožja vrata i kičmenog stuba. Što je dijete mlađe, supstanca je snažnija. Cijena supstance se mjeri stotinama hiljada dolara.

Ukoliko želite da pročitate vijest u proširenom izdanju, posjetite sledeći link: http://www.infomediabalkan.com/najskluplja-droga-na-svijetu-koju-koristi-elita-drzavnici-bankari-adrenokrom-drenkrom#disqus_thread