Najava događaja: 30.09.2024. Webinar “Izgradnja mostova: jačanje globalnih sistema oporavka za Međunarodni dan oporavka”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana oporavka, pozivamo Vas da 30.09. sa početkom u 15:00h učestvujete na webinaru pod nazivom “Izgradnja mostova: jačanje globalnih sistema oporavka za Međunarodni dan oporavka” organizovanog od strane RUN (Recovered Users Network) i uz podršku ISSUP-a (International Society of Substance Use Professionals).

Webinar će sadržavati panel sesije zasnovane na tri ključna stuba definisana u Globalnom dokumentu o oporavku kako slijedi:

  1. Snage – Oporavak kao koncept zasnovan na snazi
  2. Barijere – Prevazilaženje prepreka za oporavak
  3. Sistemi – Stvaranje strukturnih promjena.

 

Ciljevi webinara su:

– Shvatiti oporavak kao pristup zasnovan na snazi, uključujući njegove ciljeve, zajedničke barijere i strategije za njihovo prevazilaženje.

– Naučiti o sistemskim promjenama i globalnoj saradnji koja je potrebna za podršku sistema njege orijentiranih na oporavak.

– Steći praktične alate i poboljšati vještine za jačanje napora za oporavak unutar organizacija i zajednica.

Učesnici webinara su: Nacionalni uredi za droge i kreatori politika, institucije koje se bave smanjenjem potražnje o drogama, organizacije civilnog društva, pobornici i zagovornici oporavka, profesionalci i praktičari u ovom području, osobe iskustvom oporavka i drugi.

Predavači su: John Kelly, David Best, Kevin A. Sabet, Chantelle Pepper, Mulka Nišić, Jimena Kalawski, Michael Botticelli, Boro Goic, Anja Busse, Željko Petković i Matej Košir. Moderator: Elisa Rubini

 

Pridružite nam se! 

Prijava za učešće putem linka: Registration (gotowebinar.com)