Učešće na konferenciji ISSUP 2024 „Art of Healing – A New Era in Substance Use Prevention, Harm Reduction, Treatment and Recovery“

Predsjednik našeg Udruženja, Boro Goić, je učestvovao na konferenciji Art of Healing – A New Era in Subbstane Use Prevention, Harm Reduction, Treatment and Recovery u Grčkoj (Thesalloniki) od 24. do 28.06.20224. Događaj je organizovan od strane ISSUP, INL, Center for Substance Abuse Prevention | SAMHSA i Promotion of Psychosocial Health SEIRIOS and ICUDDR. Sa 800 učesnika iz 123 zemlje, bila je to sedmica ispunjena korisnim diskusijama, upečatljivim radionicama i nadasve prilikama za umrežavanje.

Na jednoj od sesija Boro je predstavio Global Recovery Network – GRN kao novu inicijativu koja pruža platformu za članove da izgrade i ojačaju kapital za oporavak kroz težnju za cjeloživotnim učenjem, da stvore i održavaju veze kako bi podržavali jedni druge i unaprijedili razumijevanje i praksu oporavka širom svijeta. Glavni ciljevi mreže su: Podržati obuke za oporavak; Proširiti znanja i mentorstvo; Promovisati poruke o oporavku zasnovane na istraživanju; Ukloniti diskriminaciju i stigmu prema onima koji se oporavljaju;  Osnažiti zagovaračke akrtivnosti kako bi se stimulirao profesionalni rast i razvoj.

GNR snažno promoviše oporavak čija je vrijednost očigledna i neosporna – oporavak osnažuje pojedince da ostvare svoj puni potencijal kroz povezanost, nadu i svrhu, i ima dugoročan pozitivan učinak na porodice i zajednice.

Pridružite nam se kao pojedinci i/ili kao organizacije.