28.05.2019. Srbija: Glumac Tihomir Stanić uspešno rešio zavisnost o alkoholu

Glumac Tihomir Stanić koji tumači ulogu inspektora Marjanovića u popularnoj seriji “Ubice moga oca”, svojevremeno je imao problem sa alkoholom, međutim, on je uspeo da pobedi porok i promeni svoj život iz korena.

Ovo je bio prelomni trenutak:

– Verovatno sam hteo i ranije, ali sam bio mlad kada sam u skladu sa načinom života, u sredini u kojoj sam živeo, kasnije i u pozorištima, verovao da ću se dokazati u društvu da mogu mnogo da popijem. Pa sam tu svoju količinu očigledno popio do 42. godine, što je srećna okolnost jer mlad čovek fizički može da nosi ta ograničenja koja sam sebi napravi. Bilo je krajnje vreme da promenim način života, a onda su se nekoliko okolnosti tu poklopile istovremeno i ćerkica je jednom rekla: „Tata, jedna moja drugarica kaže za tebe da si pijanac”.

– To je inače ćerka mog prijatelja, a ja je pitam šta kaže, i ona mi ponovo: “da si ti pijanac”. Njoj nije bilo jasno zašto to kaže jer ja sam ipak funkcionisao. I onda sam rekao: dobro, u redu. Prošle godine sam sa ocem te devojčice sedeo, on popio dva viskija. Sada ja kažem ćerki: “Reci sada njoj da je njen tata pijanac” – priča Tika za “Blic”, a na konstataciju da mnogi komentarišu da je imao problema zbog alkohola, kaže:

– Ne, ja nikada nisam imao probleme. Nikada nisam imao problema sa alkoholom. Da nisam prestao da pijem, imao bih problem. Na vreme sam to ostavio i mnogo mi je lepo. Činjenica da sam snagom karaktera i volje uspeo da batalim dotadašnji način života mi daje neverovatnu snagu kada se nađem u nerazrešivim situacijama. Bavio sam se filmskom produkcijom, malo sam se zatrčao pa sam snimao velike filmove bez para, bez uslova da se urade, a završio sam sve. Svaki put kada sam se našao u nerešivim situacijama sebi sam govorio: „Ako si uspeo da ostaviš piće, što je čudo, ovo je šala, ovo ćeš rešiti sigurno”. I to mi daje neverovatnu snagu i samoupozdanje. Kada izgubim samopouzdanje, jer se to svakom desi, setim se ove činjenice i kažem da ću moći.

Na pitanje da li mu je bilo teško u tom periodu kada je odlučio da više ne pije, Stanić kaže:

– Ne. Nikada. Kada sam rešio – to je bilo to. Nemam više nikakav odnos.

Inače, Tika Stanić je jedan od retkih koji su priznali da su mogli da imaju problem sa alkoholom i da su to uspešno rešili. Mnoge javne ličnosti to kriju i ne žele da se zna da imaju neki porok. Stanić je sve ovo medijima ispričao da bi dao podsticaj i drugim ljudima da se reše svojih poroka.

Autor vesti: pulsonline