30.09.2020. Svijet: Svjetski dan oporavka

Internacionalni dan oporavka obilježava se širom svijeta 30. septembra. Do sada su zajednice osoba u oporavku proslavljale oporavak održavanjem lokalnih skupova, šetnji i drugih događaja. Internet nam sada omogućava da premostimo prostorne i vremenske barijere i da imamo zajedništvo sa svim osobama u oporavku, uključujući sve puteve oporavka – širom svijeta – i to istog dana. 

 

Putem internet stranice internationalrecoveryday.org možemo zajedno proslaviti nadu i osjetiti povezanost i jedinstvo kroz globalni internet događaj: virtuelni vatromet. Svaka osoba koja podržava pokret oporavka može se priključiti registracijom na ovoj stranici i dobiti priliku da lansira svoj virtuelni vatromet na platformi the-globe. Možete pratiti odbrojavanje, potom posmatrati kako se na mapi svijeta na web stranici pojavljuje ljubičasti bljesak iz jednog, potom drugog dijela svijeta i osjetiti međusobnu povezanost kako sve više i više obrisa zemalja zasvijetli u ljubičastoj boji – boji koja simbolično obilježava pokret oporavka.

 

Još jedan način kako se možemo međusobno povezati na globalnom nivou jesu Svjetla oporavka. Na današnji dan zgrade koje su prepoznatljivi simboli gradova širom svijeta biće osvijetljene u ljubičasto. 

 

Želite li proslaviti s nama? Registrujte se ovdje i priključite se ovom jedinstvenom globalnom događaju.