Internacionalni dan oporavka

Udruženje Proslavi Oporavak se i ove godine pridružuje obilježavanju 30. septembra, Internacionalnog dana oporavka.

Današnji dan dolazi kao nagrada nakon učešća u Igrama oporavka (eng. Recovery games), internacionalnoj inicijativi koja promoviše oporavak i čini da on bude vidljiv u zajednici.

Zajedno sa našim članovima i zajednicom osoba u oporavku prisustvujemo Završnom događaju Igara oporavka te proslavljamo oporavak i sve naše dosadašnje pobjede.

Naglasak stavljamo na pozitivne vrijednosti i sve ono što se može izgraditi u procesu oporavka, kroz povezivanje i širenje nade da se promjene mogu napraviti i da je oporavak moguć, lično osnaživanje i izgradnju identiteta, dajući smisao našim prošlim iskustvima i pronalasku smisla u našim trenutnim borbama i onome što radimo.

Kao jedan od osnivača i kooridatora RUN-a (Mreže Oporavljenih Ovisnika eng. Recovered Users Network) Proslavi Oporavak se uključio i u online širenju nade i izgradnji veće vidljivosti oporavaka. S tim u vezi, promoviramo inspirativne videe koje možete pogledati u nastavku.

Poruke koje su naši članovi poslali zajednici osoba u oporavku:

„ Iz života izbrišite sve što vam je na spoticaj, a ostavite sve što vam je na izgradnju. Druge vam nema.“

„Dobre navike se teško stiču, al se s njima lako živi. Loše navike se lako stiču, al se s njima teško živi. Trudite se.“

„Oporavak nije lak. Ali nije nemoguće. Što je teži put ka vrhu, to je bolji pogled odozgo!“