Udruženje Proslavi Oporavak u posjeti bokserskom klubu Zlatni Ljiljani

Učešće u Igrama Oporavka (eng. Recovery Games), a u okviru obilježavanja Međunarodnog mjeseca oporavka, pokazale su nam da mjesec septembar neće biti jedan običan mjesec u 2021. godini za Udruženje Proslavi Oporavak, kao ni za naše članove. 

Nakon što smo najavili učešće u Igrama Oporavka, formirali smo tim i spremno krenuli u takmičenje. Od 01. septembra, timski i odlučno, hvatamo korak sa drugim učesnicima u izazovu Šetnja ratnika (koji uključuje redovno unošenje u zajedničku aplikaciju pređenih udaljenosti hodanjem ili trčanjem na dnevnoj bazi svakog od članova tima), a uporedo smo radili i na realizaciji izazova Lov na blago. Jedan od zadataka u okviru ovog Izazova podrazumjeva fotografisanje članova tima kao u borbama kečera.

U potrazi za što boljim i kreativnijim načinima realizacije ovog izazova, uspostavili smo kontakt sa bokserskim klubom Zlatni Ljiljani iz Sarajeva, koji nam je izašao u susret i ustupio svoje prostorije za fotografisanje.

Također, zbog postojanja interesa članova Udruženja, neizostavno je bilo predstavljanje kluba i njihovih aktivnosti.

Kako nam je rekao Adan Pašić, trener kluba, bokserski klub Zlatni Ljiljani osnovan je od strane bokserskih entuzijasta 1992. godine. S obzirom na dugogodišnji aktivan rad kluba, njegovi članovi su nastupili u preko 500 zvaničnih mečeva, a boje kluba branilo je preko 360 takmičara.

Danas, bokserski klub pruža mogućnost svima koje interesuje boks da se okušaju u tom sportu, te kao dodatnu aktivnost realizuje i kurseve samoodbrane za žene.

Adnan Pašić: “Nama je drago što smo uspjeli ostvariti ovaj vid saradnje i što smo bili u mogućnosti da pružimo podršku članovima Udruženja. Bokserski klub Zlatni Ljiljani podržava ideju oporavka i resocijalizacije bivših ovisnika, te ovim putem želimo  uspješan oporavak svakoj osobi koja se trenutno bori sa ovisnošću. Ovaj čas, koji smo realizovali za članove Udruženja je bio besplatan i nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da podržimo slične projekte, kao i da će se ovakav vid saradnje nastaviti u budućnosti.”

Moramo reći, da smo se prije svega odlično zabavili u ispunjavanju ovog izazova za Igre Oporavka, a svakako nam je drago što je jedan klub iz Sarajeva prepoznao važnost resocijalizacije i oporavka u zajednici.

Učešćem u izazovima, tokom Mjeseca oporavka, Udruženje Proslavi Oporavak želi svima pokazati da je oporavak moguć i da svako zaslužuje priliku i život bez ovisnosti.

Članovi našeg Udruženja svakodnevno pokazuju i dokazuju da se ovisnost može pobijediti i da je kroz proces oporavka moguće postati koristan član društvene zajednice.

Udruženje Proslavi Oporavak poziva sve osobe, kao i članove njihovih porodica da nam se obrate putem naše besplatne i anonimne telefonske linije 0800 28 000, gdje možete dobiti više informacija o mogućnostima za oporavak, te dobiti podršku u vašem procesu oporavka.