Poziv na webinar: Izazovi u oblasti oporavka od ovisnosti/zavisnosti od droga za vrijeme pandemije

Partnerske organizacije Proslavi Oporavak iz Sarajeva, Preporod iz Nikšića i Izlazak iz Beograda žele obilježiti Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonite trgovine drogama (26.06.).

Tim povodom pozivamo vas da prisustvujete webinaru „Izazovi u oblasti oporavka od ovisnosti/zavisnosti od droga za vrijeme pandemije“ koji će se održati 22.06.2021. godine u 13h.

Webinar je namijenjen profesionalcima koji se na direktan ili indirektan način bave osobama i porodicama pogođenim problemom ovisnosti/zavisnosti.

Naši uvaženi govornici će donijeti ekspertize iz oblasti kako ovisnosti/zavisnosti tako i povezanih komorbiditeta, specifičnih potreba za oporavak žena i trudnica koje su ovisne/zavisne od droga te pružiti učesnicima više informacija o oblicima stigme vezane za ovu ranjivu kategoriju.

Govornici uključuju:

  1. Prof dr Elmedin Muratbegović, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  2. Dr sc. Ivan Ćelić, Zavod za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče, Hrvatska
  3. Dr sci. med. Diana Raketić, Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti Beograd, Srbija
  4. Prim. dr Danilo Jokić, Dom zdravlja Podgorica, Crna Gora

Događaj će moderirati Boro Goić, Udruženje Proslavi Oporavak Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Registrujte se putem ovog linka, ili kopirajte link u nastavku u svoj pretraživač: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_XuAs4i-gRDiSiGTKjBj8ew

Webinar 22.06.21.