12.09.2018. USA: Novinarka uživo podelila priču o ćerki koja se predozirala

 

Novinarka iz Južne Dakote podelila je tragičnu priču o smrti svoje 21-godišnje ćerke koja se predozirala fentanilom – tri dana pre planiranog lečenja.

Angela Keneke, istraživačka novinarka televizije KELO u sklopu “Es-Bi-Esa”, odlučila je da podeli priču o svojoj ćerki Emili Grot u nadi da će podići svest o drogama i zavisnosti.

– Jer ako me bude čula samo jedna osoba, ako samo jedna osoba napravi nešto da spase život, tad me nije briga za milion ljudi koji me ne shvataju – kazala je Keneke u posebnom prilogu koji je emitovan pre nekoliko dana.

– Stalo mi je za jednu majku koju mogu da zaustavim da iskusi iskustvo i bol koju ja imam – rekla je ona.

Nekoliko nedelja pre njene smrt Keneke je osetila kako nešto nije u redu pa je odlučila da je odvede na lečenje. Ali, bilo je prekasno.

– Nismo dobili tu priliku da joj pružimo pravo lečenje, da joj ponudimo pravu pomoć – dodala je ona.

Emili se sa drogama borila više od godinu dana, ali njena majka bila je u potpunom šoku kad je saznala da je koristila heroin. Dodala je kako je bilo jako teško izbalansirati brigu o njoj, a usput joj ostati i blizak.

Obdukcija je pokazala kako je Emili imala šest puta više fentanila od doze koja bi se smatrala terapeutskom za odraslog čoveka.

– Ona je bila samo mlada žena. Nije imala šanse. Fentanil ju je ubio istog trenutka kada ga je ubrizgala – objasnila je ova nesrećna majka.

Keneke je osnovala i fond, “Emilina nada”, kako bi prikupila novac za plaćanje tretmana protiv zavisnosti onima kojima je to neophodno.

– Kao majka, imam rupu u srcu koja će uvek biti tu. Nikad neće moći da zaraste. Imam drugu decu koju volim, imam muža kojeg volim. Ali niko i ništa ne može da zameni gubitak mog najstarijeg deteta. A imala je samo 21 godinu – zaključuje.

Izvor: https://www.blic.rs/