Održan drugi po redu sastanak Multidisciplinarnog tima Općine Centar Sarajevo

U prostorijama Udruženja Proslavi Oporavak, 31. augusta, održan je sastanak Multidisciplinarnog tima Općine Centar Sarajevo. Ovaj tim je formiran u okviru regionalnog projekta Biram Oporavak, a članovi  tima imenovani su od strane svojih institucija i organizacija kako bi se uspostavila što kvalitetnija saradnja i koordinacija nadležnih i relevantnih subjekata Općine Centar Sarajevo.

Učesnici su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja i multisektorske saradnje i izrazili su spremnost za aktivno učešće i doprinos oblasti ovisnosti i oporavka kroz angažman u timu.

Na sastanku su predložene aktivnosti tima u skladu sa procjenama potreba i mapiranim resursima pojedinih organizacija i institucija. Jedna od aktivnosti će biti i započinjanje dijaloga sa općinskim vijećem i načelnikom Općine Centar, kako bi se adresirali gorući problemi na ovoj opštini.

Multidisciplinarni tim u Sarajevu je prvi od planirana četiri koja će se u naredne dvije godine formirati na području Bosne i Hercegovine, a u sklopu projekta Biram Oporavak koji Udruženje Proslavi Oporavaka sprovodi u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga ( WFAD) i organizacijama Preporod iz Crne Gore i Izlazak iz Srbije.