Poziv na konferenciju “Oporavak od ovisnosti – preokret u politikama i praksi 3”

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati sve kolege i saradnike koji se direktno ili indirektno bave tematikom ovisnosti  na jednodnevnu konferenciju „Oporavak od ovisnosti – preokret u politikama i praksi 3“ koja će se održati u Banja Luci, u amfiteatru Doma Omladine u ulici Đure Daničića 1, dana 11.10.2018 (četvrtak) sa početkom u 10:30h.

Konferenciju organiziramo uz podršku Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj.

Ovom konferencijom želimo ključne aktere iz Republike Srpske upoznati sa projektom „Biram Oporavak“ koji se implentira u zemljama regije, ali i sa novim metodama i istraživanjima vezanim za oporavak od ovisnosti od strane renomiranih stručnjaka iz EU. Takođe, poseban osvrt na trenutno stanje na polju liječenja od ovisnosti o drogama u Republici Srpskoj prisutnima će predstaviti domaći stručnjaci.

Nakon konferencije će biti izvučeni glavni zaključci, smjernice i izazovi koji će biti zajednički usvojeni i poslani kao neobavezujući dokument na razmatranje svim institucijama/organizacija na ovom polju u Republici Srpskoj.

Takođe učesnici će uz ručak i osvježenje imati priliku i za interaktivnu razmjenu iskustava u radu na polju ovisnosti o opojnim drogama.

Pozivaju se zaiteresovani da učešće potvrde na ovaj mail Udruženja: udruga@proslavi-oporavak.ba, sa naznakom da li ostajete i na ručku koji će biti pripremljen za sve sudionike konferencije. U smislu kvalitetnije pripreme konferencije krajnji rok za prijavu je 9.10.2018 (utorak) u 15h.

Agendu konferencije možete preuzeti ovdje: Agenda konferencije