dav

Članovi Udruženja „Izlazak“ na obuci: „Osnivanje i vođenje grupe za (samo)podršku mladih u riziku

 

Autor vesti: Monika Žugić

Članovi udruženja „Izlazak“, početkom juna, završili su osnovni program obuke u veštinama osnivanja i vođenja grupe za (samo)podršku mladih u riziku, po modelu GriG -a.

U prostorijama centra za socijalno preventivne aktivnosti GriG, u trajanju od četiri dana (30 sati treninga), soc.rad. Ivana Milosavljević-Đukić i  soc. rad. Ljubiša Jovanović, inače autori ovog treninga, predstavili su način vođenja klubova za mlade u riziku. Trening se bazira na velikom broju radionica sa primerima iz prakse, prenošenju bogatog iskustva naših voditelja, kao i jednom delu predavanja o adolescentskom dobu.

Samom treningu  prisustvovao je veliki broj socijalnih radnika, specijalnih pedagoga, psihologa, kao i pripadnici civilnog sektora,  i zajedno sa njima smo  kroz trening razmenjivali primere dobre prakse, kao i probleme na koje nailazimo.

Članovima organizacije „Izlazak“ obuka je bila od velikog značaja, jer se kroz trenutni projekat „Biram Oporavak“,  koji promoviše besplatnu telefonsku liniju za pomoć zavisnicima i njihovim porodicama 0800104100, susreću sa velikim brojem adolescenata koji su u riziku od zavisnosti opojnih droga.

Nakon završene obuke, članovi udruženja ” Izlazak” razmišljaju da u nekoj bliskoj budućnosti osnuju klub, koji će okupljati upravo one mlade koji su imali susret sa nekom vrstom droga, a kako ne bi dolazili u nova iskušenja, želimo da im kroz klub predstavimo zdrave stilove života.