Održan još jedan ”Anti-Dop Ambasadori” edukativni kamp

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

U intervalu od 1. do 3. novembra, u odmaralištu Crvenog krsta u Sutomoru, održan je još jedan edukativni kamp pod nazivom ”Anti Dop Ambasadori”. Kamp je organizovan u saradnji Opštinske kancelarije za prevenciju narkomanije Podgorica, Dječjeg saveza Podgorica i NVO Preporod.

Na kampu je učestvovalo 30 djece, koji su volonteri i instruktori Dječjeg saveza, a cilj kampa je bio širenje znanja o problematici zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod ove populacije, obzirom da je riječ o mladim ljudima koji su u stalnom kontaktu sa vršnjacima, te imaju mogućnost da im prenesu usvojena znanja.

Metodološki okvir kampa je preventivni program Unplugged-Imam stav, a riječ je o renomiranom, standardizovanom programu koji je nastao na teritoriji EU, u sklopu EU-Dap projekta. Podsjećanja radi, Preporod je jedina organizacija u CG koja je licencirana za upotrebu ovog programa.

Sama edukacija, prema ovom programu, se temeljila na širenju znanja o psihoaktivnim supstancama, ali i na razvoju vještina koje su potrebne da bi mlada osoba postala adekvatan vršnjački edukator.