Preporod okupio nove Anti Dop Ambasadore

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

Tokom prethodnog vikenda, u intervalu 1-3.3., Preporod je organizovao omladinski, edukativni kamp, pod nazivom ”Anti Dop Ambasadori, nova generacija”. Kamp je sproveden u okviru istoimenog projekta, a podržan je od strane Ministartsva Zdravlja Crne Gore. Kamp je okupio 16 mladih ljudi koji su stekli titulu vršnjačkog edukatora, Anti Dop Ambasadora, iz domena primarne prevencije narkomanije.

Pored mladih ljudi, na kampu su učestvovali i odrasli, 7 stručnjaka koji već rade u domenu borbe protiv bolesti zavisnosti. Osnovni cilj kampa je bio upoznati dvije pomenute kategorije sa preventivnim programom Unplugged-Imam stav. Podsjećanja radi, riječ je o programu koji je nastao i koji je standardizovan u sklopu EU-Dap projekta, na teritoriji država zapadne Evrope. Program je sam po sebi inovativan, bavi se informacijama o drogama, ali i drugim konceptima,
kao što su normativna uvjerenja, asertivnost i suprotstavljanje vršnjačkom pritisku i liderstvo.

Očekuje se, da će po povratku u svoje zajednice, mladi Anti Dop Ambasadori odraditi niz radionica sa svojim vršnjacima, čime će stečena znanja prenijeti onima kojima je to najpotrebnije.