Preporod za Portal Analitika o smrtonosnom ekstaziju

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

Pažnja koju u javnosti privlači konzumiranje ekstazija je sve veća. Čini se, potpuno opravdano, ako se uzme u obzir njegova frekventnost zloupotrebe, ali i intenzitet negativnih posledica koje takva zloupotreba izaziva.

Tako je jedan od najrelevantnijih medija u Crnoj Gori, Portal Analitika, napravio nešto drugačiju priču o esktaziju, dotičući se kako konzumenata i njihovog stava, tako i eksperata koji rade na polju borbe protiv zloupotrebe droga. Osoba poznata redakciji, koja je konzument pomenute supstance, objašnjava razloge njene popularnosti i u prvom redu navodi snagu supstance, učinkovistost, ali i pristupačnu cijenu. Stava je i da povremeno konzumiranje ekstazija nije problematično, ali da se o dugoročnim posljedicama manje misli ili se ne misli uopšte.

Sa druge strane, Jovan Bulajić, Izvršni direktor Preporoda, primarno se dotiče dugoročnih posljedica, navodeći da iskustva pokazuju da se i smrt često javlja kao direktan epilog zloupotrebe ekstazija. Iskustva koja Preporod ima, pokazuju da sve veći broj mladih ljudi traži pomoć usled zloupotrebe ekstazija i da smo svjedoci izrazito negativnog trenda kada je konzumacije ove supstance u pitanju.

 

Ukoliko želite da pročitate cjelokupnu priču, to možete učiniti posjetom na link:

https://portalanalitika.me/clanak/319957/smrtonosni-ekstazi-za-lud-provod