Obilježeno 10 godina postojanja Javne ustanove na Kakarickoj gori

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

 

Tekst vijesti:

11.09.2018. godine, u KIC-u ”Budo Tomović” obilježena je decenija postojanja i uspješnog rada Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, koja je pozicionirana na lokalitetu Kakaricka gora. Tim povodom, na svečanoj ceremoniji prisutnima su se obratili Direktor ustanove, Aleksandar Radinović i Gradonačelnik glavnog grada, dr Ivan Vuković.

U obraćanju, Gradonačelnik, dr Ivan Vuković je istakao da zaposleni u ustanovi, već 10 godina vode izuzetno plemenitu borbu za kvalitet života zavisničke populacije, pa je tako Javna ustanova postala luka spasa i mjesto novog rađanja života za značajan broj zavisnika, na šta je Glavni grad itekako ponosan. Na svečanosti su dodijeljena i prigodna priznanja za institucije i pojedince koji su za 10 godina bili podrška Javnoj ustanovi. Među dobitnicima priznanja, našao se i Preporod, kao organizacija koja je svih deset godina bila stabilan partner i iskren prijatelj Javnoj ustanovi u svim poslovnim izazovima.

Ovim putem, Preporod želi još jednom čestitati jubilej Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori uz nadu da će dosadašnja saradnja biti jak temelj za nove aktivnosti, kojima će zajednička misija oporavka zavisnika/ca, biti što je moguće više, ispunjena.