Preporod u posjeti Opštini Pljevlja

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

U okviru projekta ”Biram oporavak”, Preporod je nastavio organizaciju sastanaka sa relevantnim institucijama koje u svom svakodnevnom radu tretiraju problematiku bolesti zavisnosti. Tako je, 16.5.2018.godine, Jovan Bulajić, Izvršni direktor Preporoda, posjetio Opštinu Pljevlja, njen Sekretarijat za društvene djelatnosti, u sklopu kojeg funkcioniše Kancelarija za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti. Sagovornici na sastanku su bili Mersudin Halilović, Sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i Milica Sekulić, Samostalna savjetnica u kancelariji za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti.

Tokom sastanka je predstavljen projekat ”Biram oporavak”, koncepcija rada u okviru Preporoda, uz osvrt na postojeće stanje kada je u pitanju zloupotreba psihoaktivnih supstanci, pogotovo među mladima. Posebna pažnja je posvećena i dometima različitih vrsta tretmana u tretiranju bolesti zavisnosti. Razmotrene su i opcije kojima bi se intenzivirala postojeća saradnja između Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja i Preporoda.

Jedan od prvih koraka u intenziviranju saradnje je potpisivanje Sporazuma o saradnji među akterima sastanka, što je i učinjeno na kraju sastanka.