Studijska poseta Udruženju „Institut Pula“

Imajući u vidu da je realizacija projekta „Biram Oporavak“ već daleko odmakla usled postojeće epidemiološke situacije, što je na neki način omogućilo da se prepoznaju novi izazovi, ali i potrebe koje će obezbediti efikasno dostizanje ciljeva samog projekta u narednom periodu, procenjeno je da bi od velikog značaja bila studijska poseta Udruženju „Institut Pula“,koja je relevantna za naš rad.

U periodu od 15 – 18. oktobra 2020.godine, Udruženje „Izlazak“ je organizovao studijsku posetu Hrvatskoj, odlaskom u Udruženje „Institut Pula“. Ova poseta imala je za cilj da učesnike upozna sa radom samog Udruženja, njihovim Drop-In centrom za osobe u  problemu zavisnosti i osobe u riziku od beskućništva, sistemom upućivanja, terenskim radom i radom u zajednici.

Studijski boravak u Puli je pored obilaska Dnevnih centara i odlaska na teren, uključivao i posetu stambenoj zajednici namenjenoj beskućnicima po izlasku iz prihvatilišta i osobama u riziku od beskućništva.

Studijska poseta je prošla u konstantnoj interakciji, razmeni iskustva i živoj diskusiji.

Vođeni pozitivnim utiscima sa studijske posete, Udruženje „Izlazak“ će u narednom periodu težiti da primere dobre prakse implementira u svom radu sa ciljem unapređenja znanja u oblasti pružanja pomoći i podrške osobama sa problemom zavisnosti i osobama u riziku od beskućništva.

 

Autor: Jelena Denčić